Flat-roofed split-level contemporary home

icon_back
icon_next
Loading
flat_roofed_split_level_contemporary_home-1flat_roofed_split_level_contemporary_home-2Flat-roofed split-level contemporary homeFlat-roofed split-level contemporary homeFlat-roofed split-level contemporary homeFlat-roofed split-level contemporary homeFlat-roofed split-level contemporary homeFlat-roofed split-level contemporary homeFlat-roofed split-level contemporary homeFlat-roofed split-level contemporary homeFlat-roofed split-level contemporary homeFlat-roofed split-level contemporary home
icon_next
icon_back

Flat-roofed split-level contemporary home

This is a contemporary design, flat-roofed dwelling, assembled from a number of overlapping blocks of contrasting white render and zinc finish. The house is set on a sloping, urban, wooded site. The changes in level allow for underground car parking and plant room to be incorporated into the scheme without them being apparent.
 
The main entrance faces south and accommodates the majority of the aluminium-framed Schüco glazing system in the house. The curved approach to the front door meets disabled access requirements as well as enabling the visitor to arrive at the entrance unaware of the adjacent sun terraces.
 
The open plan, L-shaped Kitchen,dining, and living area includes a 13m glazed frontage which opens out on to the concealed sun terrace. Leading off the kitchen are homework rooms for the children, laundry room, boot-room, cloaks and W.C. etc.
 
Above the garage, behind the right-hand side zinc-clad frontage, is a 12m long lounge area, split which is split into two spaces large enough to accommodate a full size pool table and provide the perfect backdrop for relaxed, leisurely, family evenings and social gatherings for all ages.
 
Upstairs there are four bedrooms, laid out as hotel suites. The master bedroom reads externally as a zinc-clad box. It boasts an extensive dressing facility with en-suite, 3.3m high ceilings and a balcony.
 
The rear garden is broken up into various rectilinear spaces, including a secluded area which containing a hot tub and sauna.
 
As well as being highly insulated with 200mm thick cavities, the house is very energy efficient, due to its borehole heat recovery system and hot water solar panels

Sorry. You need to upgrade your browser

You are using Internet Explorer 8

This is considered an out of date browser. This website has been developed with modern browsers in mind to allow it to display at its best in a wide variety of viewing situations - including mobile viewing. But we haven't supported older browsers like IE8. Please upgrade to the latest version of Internet Explorer - or try Mozilla Firefox or Google Chrome. Both are excellent browsers.

Thank you.